Europuls – Center for European Expertise

Conducerea Europuls - Centrul de Expertiză Europeană, premiată în cadrul Galei Forbes 30sub30

Comunicat de presă

Tana Foarfă, director executiv Europuls, și Francesca Cristea, head of policy and programs,
la Europuls, au fost incluse în Topul Forbes România „30 sub 30”, ediția 2023.

De 12 ediții, Topul Forbes România „30 sub 30” dorește să evidențieze tinerii care schimbă România, care inovează și care au succes în ceea ce și-au propus. Ediția din acest sosește într-un moment de incertitudine economică globală. Tinerii antreprenori din România s-au confruntat cu un nou set de provocări în ultimul an, dar inovația a rămas încă pe masă.

Judecând după grupul de 30 de premianți sub 30 de ani din acest an, creativitatea s-a dovedit a fi un atu valoros pentru a supraviețui și a prospera în condiții mai grele.

Cele două tinere au primit prestigioasa nominalizare pentru realizările lor în cadrul ONG-ului pe afaceri europene Europuls – Centrul de Expertiză Europeană, care în 2022 a fost desemnat câștigător național al Premiului Charlemagne pentru Tinerii Europeni, fiind selectat cu proiectul Forumului Eurosfat. Organizat sub Înaltul Patronaj al Parlamentului European, al Comisiei Europene și al președinției rotative a Consiliului Uniunii Europene, Eurosfat rămâne de peste un deceniu cel mai cunoscut forum despre afaceri europene din România.

Tana Alexandra Foarfă conduce Europuls încă din 2018, un ONG românesc care aduce în atenția publică din România oportunitățile, legile și schimbările importante care au loc la Bruxelles. La nivel european, Tana a reprezentat Parlamentul European la nivel tehnic în negocierile privind cele 27 de PNRR-uri la nivel european (Mecanismul de Redresare și Reziliență), precum și în negocierile privind REPowerEU, mecanismul prin care putem deveni mai eficienți energetic și să ne reducem facturile la gaze și curent.

Francesca Cristea s-a alăturat echipei Europuls din martie 2021, iar din 2022 este coordonatorul Forumului EUROSFAT precum și creatorul inițiativelor și proiectelor dedicate informării tinerilor despre valorile Uniunii Europene și politicilor publice. Francesca a fost delegatul de tineret al României la UE pe durata Președinției României la Consiliul UE, reprezentant în Forumul European de Tineret, dar și delegat de tineret din partea României la Congresul Autorităților Locale și Regionale din cadrul Consiliului Europei.
Update cookies preferences